Фотоподмладяване

всеки сезон
30 мин.
250 лв.
25+
няма

Фотоподмладяването е универсално решение на трите основни проблема – виновници за влошаването на вида на кожата: пигментации, поява на разширени съдове, отпускане, бръчки.

Процедурата се извършва с IPL (Intensed Pulsed Light) уред, излъчващ светлина в различен спектър с помощта на специални филтри. Проникнали в кожата, лъчите взаимодействат с нея и провокират благоприятни биоактивни процеси.

Фотоподмладяването повлиява тънките мрежовидни капиляри, някои хиперпигментации и стимулира образуването на колаген. Ефектът е видимо освежаване на лицето, заличаване на бръчките и изравняване на цвета на кожата. Комплексният ефект от терапията и минималният възстановителен период я правят една от най-търсените апаратни процедури за подмладяване на лицето.

Освен за фотоподмладяване, IPL терапията може да се използва при лечение на купероза, акне, някои съдови малформации и за епилация.

ВАЖНО

Есенно-зимният период е най-подходящ за провеждането на процедурата.
Специално обучени и сертифицирани терапевти гарантират успеха на процедурата и безопасността й за пациента.
Дерматологична клиника Естелайн работи с висококачествен IPL апарат на водещия производител в сферата на естетиката BTL Aesthetics®.

Терапията протича в 3 стъпки:
След нанасяне на ултразвуков гел, първоначално цялото лице се обработва със специални настройки и филтри за повлияване на капилярите. На втори етап се използва филтър и настройки за изчистване на хиперпигментации. Финалът се състои от трета обработка на цялото лице с филтър и настройки за стимулиране синтеза на колаген. По време на процедурата, при всеки подаден импулс от апарата, може да усетите интензивно нагряване и слаба болка. Трябва да уведомите терапевта, ако изпитвате силна болезненост, парене или друг дискомфорт.
Продължителността на терапията е между 30-40 минути.

Процедурата е подходяща при есенно- зимния сезон.

Желателно е да сте избягвали излагане на слънце или солариум поне 30 дни преди процедурата. Фотоподмладяването е противопоказано при вирусна или бактериална инфекция на кожата. Не се препоръчва на бременни жени, както и на хора със свърхчувствителност към светлина и епилепсия.

Веднага след терапията, в зависимост от индивидуалната реакция на кожата, се наблюдава по-слабо или по-силно зачервяване, което преминава до 2 часа. Понякога третираните хиперпигментации посивяват и се наблюдава лек оток около тях, който се задържа 1-2 дни. По-силно изразените хиперпигментации могат да се покрият с корички 2-3 дни след процедурата, които се изчистват до 2 дни. Рядко може да има потъмняване на обработените капиляри, което преминава до 3-4 дни.

Оптимален ефект от терапията се наблюдава при планираното провеждане на серия от 4-5 процедури. Резултатите са видими 2-4 седмици след първата процедура и се изразяват в изсветляване на хиперпигментациите, избистряне на тена и цялостно освежаване на външния вид.                                                                                                                                  Ефектът от процедурата се запазва около година, в зависимост от последващата грижа за кожата и редовното използване на слънцезащитни продукти.

За по-бързо възстановяване на кожата може да използвате студени компреси до 2 часа след процедурата. Избягвайте измиването с гореща вода и силни почистващи средства през първите 24 часа.

В първите 3 дни след процедурата е препоръчително да не ползвате плувни басейни, СПА процедури с топлина, химически пилинги и силни ексфолианти.

Избягвайте излагане на слънце поне 14 дни след процедурата.

Желателно е използването на слънцезащитен продукт с SPF 50+ межу процедурите и поне 30 дни след края на терапията.

Препоръчителният брой процедури са 4 или 5, които трябва да бъдат провеждани веднъж на 3 или 4 седмици.

За поддържане на постигнатия резултат е желателно да се правят 1 или 2 процедури годишно.