Лечение на хиперпигментации

есен-зимна
30-60 мин.
от 200 лв.
25+
няма

Хиперпигментациите представляват различни по големина по-светли или по-кафяви петна по кожата, появяващи се в резултат на натрупване на пигмент (меланин).

Някои от петната се наблюдават още от раждането, докато други се развиват по-късно вследствие на излагането на слънце. Най-често срещаните пигментации са луничките, старческите петна, мелазмата или просто неравномерен тен по лицето.

Процедурата за премахване на пигментациите се извършва с IPL (Intensed Pulsed Light) уред, излъчващ различни спектри на светлината, благодарение на специални филтри. IPL-лъчите се поглъщат от пигмента (меланин) в кожата и отключват биоактивни процеси, които го унищожават.
Терапията е неинвазивна, с минимален възстановителен период и дълготрайни резултати. Подходяща е за мъже и за жени, като е препоръчително да се прави в есенно-зимния период.

Някои пигментации налагат комплексен подход и комбинация от процедури и домашна грижа. Нашите специалисти ще ви предложат най-ефикасното решение за вашия проблем.

ВАЖНО

Специално обучени и сертифицирани терапевти гарантират успеха на процедурата и безопасността й за пациента.
Дерматологична клиника Естелайн работи с висококачествен IPL апарат на водещия производител в сферата на естетиката BTL Aesthetics®.
Процедурите са подходящи за есенно-зимния период.

Най-напред се нанася ултразвуков гел в засегнатите области. Зоните се обработват със специални настройки и филтри за повлияване на пигментациите. По време на процедурата, при всеки подаден импулс от апарата, е възможно да се усети интензивно нагряване и слаба болка. Терапевтът трябва да бъде уведомен, ако пациента изпитва силна болезненост, парене или друг дискомфорт.
През цялото време на процедурата пациентът носи защитни очила.
Продължителността на терапията варира спрямо големината на зоната. За цяло лице е средно 15 минути.

Процедурата е подходяща при есенно- зимния сезон. Желателно е въздържане от излагане на слънце или в солариум поне 30 дни преди процедурата. Терапията е противопоказана при вирусна или бактериална инфекция на кожата. Не се препоръчва при бременни жени, хора със свръхчувствителност към светлина и епилепсия.
Веднага след процедурата в зависимост от индивидуалната реакция на кожата, се наблюдава по-слабо или по-силно зачервяване, което преминава до 2 часа. Понякога третираните хиперпигментации посивяват и се наблюдава лек оток около тях, който се задържа 1-2 дни. По-силно изразените хиперпигментации могат да се покрият с корички 2-3 дни след процедурата, които се изчистват до 2 дни.

Оптимален ефект от терапията се наблюдава при планираното провеждане на серия от 1-3 процедури. Резултатите са налице 2-4 седмици след първата процедура и се изразяват в изсветляване на хиперпигментациите, избистряне на тена и цялостно освежаване на външния вид. Ефектът от процедурата се задържа около година , в зависимост от последващата грижа за кожата и редовното използване на слънцезащитни продукти.

За по-бързо възстановяване на кожата може да се прилагат студени компреси до 2 часа след процедурата. Да се избягва използването на гореща вода и силни измивни средства в първите 24 часа. В първите 3 дни след процедурата е препоръчително да не се използват плувни басейни, СПА процедури с топлина, химически пилинги и силни ексфолианти. Да се избягва излагане на слънце поне 14 дни след процедурата. Желателно е използване на слънцезащитен продукт с SPF 50+ между процедурите и поне 30 дни след края на терапията.

Препоръчителният брой процедури са 1-3, които трябва да бъдат провеждани веднъж на 3 или 4 седмици. За поддържане на постигнатия резултат е желателно да се правят 1 или 2 процедури годишно.