Лечение на белези от акне

есен-зима
60 мин.
от 600 лв.
20+
4 до 6 дена

В голям процент от случаите, след упорито акне остават белези, които понякога са по-трудно лечими от самото акне. Съвременната медицина предлага богат арсенал от решения на проблема, но най-ефективния и безопасен метод е лазерния пилинг. Прецизността и вариативността в настройките на лазера, правят терапията подходяща за всички видове белези от акне.
Лазерният пилинг се извършва с фракциониран Еr:Yag лазер, който прецизно премахва няколко микрона от кожния слой. Лъчът се отделя на малки снопчета и в дълбочина образува колонки от термично увредена тъкан, което отключва процеса на заместване на дефектния колаген с нов, здрав. При този начин на обработка, се запазват островчета от здрава кожа, което значително намалява времето за възстановяване на кожата и риска от странични ефекти.
След проведеното лечение настъпват физиологични процеси на заличаване на белезите, които продължават месеци наред.
Ефектът след терапията е видим най-рано след 2 седмици, а в най-пълния му вид – след около 2 до 4 месеца. Постига се изравняване на цвета на кожата, свиване на порите и малките белези, изглаждане на по-големите и дълбоки белези.
Лазерният пилинг е процедура, подходяща за мъже и жени, които нямат активно акне. Препоръчително е да се извършва се през есенно-зимния сезон.

ВАЖНО

Специално обучени и сертифицирани лекари гарантират успеха на процедурата и безопасността й за пациента.
Дерматологична клиника Естелайн работи с висококачествен апарат на водещия производител лазери в областта на дерматологията и естетиката Fotona®.

Първоначално се нанася обезболяващ крем в зоните, които ще се третират. Необходимо е да се изчака действието му 40 минути. Всяка зона се обработва 2 или 3 пъти, в зависимост от вида на белезите. По време на процедурата се усеща интензивно загряване до умерено парене, на места като бодеж, който се минимизира със струя студен въздух по време на процедурата. В края на терапията се нанася успокояващ, епителизиращ крем.
През цялото време пациентът носи защитни очила.
Продължителността на процедурата е различна в зависимост от големината на зоната, която се третира. За цяло лице е между 70 – 90 минути.

Лазерният пилинг е противопоказан при активно акне, бактериални или вирусни инфекции на кожата. Не се препоръчва при бременни и кърмещи жени, хора със свръхчувствителност към светлина и епилепсия. Препоръчително е да не се прави, ако през последните 6 месеца сте били на терапия с медикаменти, съдържащи изотретиноин (напр. роакутан). Терапията е противопоказана при склонност към абнормално образуване на белези и келоиди или хиперпигментации. Веднага след процедурата се наблюдава зачервяване и оток, които преминават до 2 дни. В рамките на седмица след процедурата може да има залющване на кожата и слабо зачервяване. Пълно възстановяване се наблюдава след 7 до 10 дни.

Приблизително 2 месеца са необходими на кожата да замени дефектния колаген с нов. Максималният резултат от процедурата се наблюдава между 4-ти и 6-ти месец. След постигане на желания ефект, не се очаква влошаване на състоянието и поддръжаща терапия.

След процедурата трябва да се избягва излагане на слънце и да се използват стриктно слънцезащитни продукти поне 1 месец. Не трябва да измивате лицето си с вода поне 24 часа след процедурата. Ще използвате епителизиращ крем предписан от лекаря, до пълното възстановяване на кожата. Ако се образуват люспи или корички е противопоказано премахването им ръчно или с други средства, поради риск от образуване на белег. Спазвайте стриктно указанията на вашия лекар, за да избегнете евентуални усложнения.

Броят процедури, необходими за постигане на оптимален ефект е индивидуален и зависи от сериозността на белезите. Обикновено са необходими между 2 или 3 процедури за постигане на желания резултат. Процедурите се правят на 2 или 3 месеца, като състояниято на кожата продължава да се подобрява в рамките на година след последната процедура. Не се налагат поддържащи терапии.