Стягане на лабиите

Protege Intima е революционно лечение от BTL Estetics, което променя живота и самочувствието на много жени по света. Методът добива популярност сред пациентки от всички възрасти, като този нов метод e алтернатива на хирургичното стесняване на срамните устни (лабиопластика) и се налага все повече като резултатно лечение, целящо подобряване на самочувствието и сексуалното желание. Protege Intima е неинвазивна, безболезнена процедура, която не изисква време за възстановяване.

Проучванията показват, че Protege Intima не само подобрява външния вид на срамните устни, като по този начин лечението подобрява сексуалното желание на жените – благодарение на подобрения външния вид, но и допринася за по-интензивно сексуално усещане след процедурите. Protege Intima ефективно и бързо води до подобряване на външния вид на интимната зона, което осигурява на жените повишено чувство на увереност.

ВАЖНО

Специално обучени и сертифицирани терапевти гарантират успеха на процедурата и безопасността й за пациента.
Дерматологична клиника Естелайн работи с висококачествената апаратура на водещия производител в сферата на естетиката BTL Aesthetics®.

Какво представлява процедурата?

Protege Intima е неинвазивна, безболезнена и не изисква време за възстановяване. Вместо скалпел, процедурата се извършва с малко устройство като писалка, излъчващо радиочестотна енергия. При лечението се усеща лека топлина, която не е неприятна, а в действителност много от пациентите съобщават, че усещането е приятно и отпускащо.
Чрез използването на радиочестотна енергия, Protege Intima затопля малка площ от срамните устни. Това води на деструкция на колагена, ремоделиране на новите съединително-тъканни влакна, което прави лабиите по-плътни, добре оформени, подобрява притока на кръв към интимната зона и в крайна сметка усилва тяхната чувствителността.

Какви са противопоказанията и страничните ефекти?

Уведомете терапевта, ако има поставен пейсмейкър или метални импланти.
Терапията е противопоказана при бременни, по време на меструация и бактериална или вирусна инфекция, в зоната която ще се третира.

Процедурата е безопасна и рядко са наблюдавани странични ефекти. Веднага след терапията в зависимост от индивидуалната реакция, се наблюдава по-слабо или по-силно зачервяване, което преминава до 2 часа. Няколко дни след процедурата може да се наблюдава повишена чувствителност на кожата.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта?

Оптимален ефект от терапията се наблюдава при планираното провеждане на серия от 5-6 процедури. Ефектът  се наблюдава още след първата процедура. След проведения пълен курс резултатите се задържат между 6-12 месеца.

Какъв е препоръчителният брой и честота на процедурите?

Препоръчителният брой процедури са между 4 и 6, които трябва да бъдат провеждани веднъж или на две седмици.
За поддържане на постигнатия резултат е желателно следващата процедура да се повтори на 6-тия месец. Поддържаща процедура се прави веднъж годишно. При раждане в възможно допълнително разтягане на лабиите и намаляне на ефекта от процедурите.