Премахване на фиброми

всеки сезон
20-40 мин.
от 20 лв.
18+
няма

Фибромите са често срещани доброкачествени кожни образувания. Те се развиват в по-зряла възраст по врата, подмишниците, гърба, клепачите и вътрешната страна на бедрата. Представляват меки висулки с цвета на кожата или с малко по-тъмен цвят. Обикновено се появяват на групи и могат да нараснат до няколко сантиметра, в зависимост от това колко често се дразнят. Когато са в областта на врата при мъжете, често се разраняват и кървят при бръснене. В областта на клепачите, при нарасване, могат да създадат сериозен дискомфорт.

Най-ефективното премахване на фиброми е чрез аблативен Er:Yag лазер. Лъчът изпарява образуванието в основата и го премахва деликатно, без да остава белег.
Лазерната процедура за премахване на фиброми е безболезнена, като периода на възстановяване на кожата е около 5 дни.

ВАЖНО

Специално обучени и сертифицирани лекари гарантират успеха на процедурата и безопасността й за пациента.
Дерматологична клиника Естелайн работи с висококачествен апарат на водещия производител на лазери в областта на дерматологията и естетиката Fotona®.

Процедурата е бърза и безболезнена, при по-големи фиброми може да се приложи локална инжекционна анестезия с лидокаин. По време на терапията може да се усетят леки парвания на места. В края на терапията се нанася успокояващ спрей или крем .

Противопоказана е при бактериални или вирусни инфекции на кожата. Не се препоръчва при бременни и кърмещи жени, както и хора със свръхчувствителност към светлина. Да се избягва при хора със склонност за абнормално образуване на белези, келоиди или хиперпигментации.
Веднага след терапията обработените места са зачервени и оточни. В рамките на 2 дни се покриват с коричка, която пада до седмица.

В рамките на 24 часа след процедурата е желателно третираните области да не се мокрят. До 5 дни след терапията се нанася антибактериален и противовъзпалителен спрей. Поне 14 дни след терапията е желателно да се избягва слънце и да се използва слънцезащитна козметика.