Колагеностимулираща терапия с вакуум SPM

Вакуумната терапия SPM е разработена за решаването на проблеми, които трудно се повлияват единствено с употребата на козметични препарати. Процедурата дава отлични резултати в елиминирането на отоци и подпухналост. Торбичките под очите, както и бръчките и отпуснатата кожа на лицето и шията са под прицела на процедурата, която използва за целта специално разработен вакуумен апарат.

SPM апаратът използва отрицателно налягане и с помощта на стъклени вендузи, чрез специфични масажни техники за лимфен дренаж, ефективно постига видим подмладяващ ефект върху лицето и шията. Използваните накрайниците са с размери, позволяващи третирането на трудно достъпните извивки на лицето. За засилване на ефекта се прилага гел, богат на активни съставки, които подобряват дренажа и стягането на тъканите.

ВАЖНО

SPM е холистичен метод, който съчетава различни техники и методи за оптимален резултат в една терапия. В дерматологична клиника Естелайн процедурата се извършва от опитен медицински козметик, който подхожда индивидуално според специфичните нужди на клиентите.

Какво представлява процедурата?

Процедурата се състои от четири фази. На първия етап се активира функцията на лимфните съдове в областта на шията. Следващата фаза е бавен и приятен лимфен дренаж на цялото лице. Изключително ефективен е при оточно лице и подпухнали клепачи. Третата стъпка се нарича „активация“. С нея се цели активиране на кръвообращението и подготовка за процесите на регенерация на тъканите. Последният етап от процедурата е познат като „стягане“ при него се засилва клетъчното делене в кожата и формирането на фибробласти и нов колаген.

Какви са противопоказанията и страничните ефекти?

Терапията не се прилага при възпаление в тренираната област, кожни изменения, незарастнали белези.
Страничният ефект е преходно зачервяване, преминаващо до 30 мин. след процедурата.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта?

С всяка следваща процедура, кожата става по-стегната и се подобрява нейната еластичност. Колко дълго ще се запази ефекта е индивидуален въпрос, който трябва да се обсъди с медицинския специалист, за да се избере подходяща програма за поддържане.

Какви са препоръчителните грижи след процедурата?

Няма специфична грижа след процедурата, единствено се уточнява със специалиста подходящата козметика за домашна грижа.

Какъв е препоръчителният брой и честота на процедурите?

За постигане на оптимален резултат препоръчителния курс е от 10 процедури. Интервалът между процедурите е 2-3 дни, като поне веднъж седмично е необходимо да се прави процедура.