Мануално почистване на лице

Класическата процедура за почистване се грижи за отстраняване на замърсяванията, полепнали от въздуха, излишния себум и остатъците от грим при жените, ексфолиация (премахване на „мъртвите“ клетки от повърхността на епидермиса), както и почистване на запушените пори и образувалите се комедони (черни точки) и милиуми (мини кистички, най-вече около очите).

Голям процент от проблемите с кожата на лицето, включително акнето и разширените пори, са резултат от непочиствана или неправилно почиствана кожа. Затова козметичната процедура “Почистване на лице” е препоръчителна за всяка жена и мъж, за всеки тип кожа и всяка възраст.

Честотата и интензивността на почистването влияят върху текстурата, еластичността и здравето на кожата. Целта – чиста, здрава и сияеща кожа, с равномерен тен и без комедони – се постига с лекота при редовна грижа!

ВАЖНО

Положителните резултати от процедурата и липсата на нежелани странични ефекти се гарантират от уменията и техниката на изпълнение на специалиста. Затова е силно препоръчително почистването да се извършва от медицински козметик.

Какво представлява процедурата?

Класическото мануално почистване на лицето е процедура в няколко последователни стъпки: апаратна парна баня (параозонатор), ръчна екстракция (отстраняване) на комедоните и запушените пори, дарсонвализация с цел дезинфекция на кожата и по-бързото й възстановяване, лечебен масаж „Поспелов – Жаке“, който помага за успокояване на кожата и намаляване на омазняването и успокояваща маска. На финала се нанасят продукти според типа кожа и за слънцезащита.
Използваните при почистването продукти са на медицинската козметична марка Medik8.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта?

Ефектът настъпва непосредствено след процедурата.

Възможно е да има леко зачервяване, но след кратък период на успокояване, кожата е чиста, гладка и здрава.

Продължителността на ефекта е индивидуален и зависи от последващите домашни грижи.

Какви са препоръчителните грижи след процедурата?

Препоръчително е няколко часа след процедурата да се избягва продължителния престой навън (особено в замърсена градска среда), излагането на интензивно слънце и в солариум, тренировките в затворени пространства и плуването.
Използвайте посещението при Вашия медицински козметик, за да се консултирате за най-подходящите измивни продукти, които да използвате у дома.

Какъв е препоръчителният брой и честота на процедурите?

Мазната, акнеичната и комбинираната кожа се нуждаят от почистване поне веднъж месечно, за да се чувстват здрави и тонизирани. В летния сезон почистване може да се прави и 2 пъти месечно, защото се променя вискозитета на себума, което дава усещане за по-мазна кожа.
За суха и старееща кожа е препоръчително почистване на всеки 1-2 месеца, като основно се набляга на отстраняване на „мъртвите“ клетки за постигане на сияен и красив вид на кожата. При наличие на множество комедони е препоръчително изчистването им да стане постепенно в няколко процедури през 1-2 седмици.