Вакуумен масаж с SPM

Вакуумният масаж (SPM, Suction Pump Massage) e доказано ефективен метод за контуриране на тяло. Терапията е зонална – по специфичен начин се третират корема, бедрата, крайниците или гърдите.

Процедурата е особено резултатна в случаите, когато се цели:
• лечение на целулит;
• локално третиране на мастни депа и намаляване на обема в третираните участъци;
• дрениране и стимулиране на кръвообръщението в проблемни зони (включ. „тежки“, уморени крака);
• подобряване на еластичността , стягане и изглаждане на кожата;
• облекчаване на болезнени предменструални състояния.

Използва се високотехнологичен апарат – вакуум с контролирано отрицателно налягане. Посредством специални стъклени вендузи се прилагат различни масажни техники. Така, в рамките на една процедура се преминава през четири последователни фази, чиито резултат значително надхвърля ефекта от всички познати антицелулитни терапии.

ВАЖНО

Специално обучени и сертифицирани терапевти гарантират успеха и безопасността й за пациента.
Дерматологична клиника Естелайн работи с висококачествената апаратура и препарати на водещия немски производител в сферата на физиотерапията и козметиката Weyergans®.

Какво представлява процедурата?

Процедурата преминава през четири фази.
Първоначално се активират и подготвят лимфните възли за последващия лимфен дренаж. Лимфодренажът има за цел да подобри лимфотока, като ускори движението на лимфата и изхвърянето на излишните течности от организма. В резултат тялото се освобождава от токсините, пречиства се и се подготвя за следващите етапи на терапията.
На втора фаза се стимулира кръвната циркулация, което води до насищане на тъканите с кислород и повишаване на вътреклетъчния метаболизъм на мазнините т.е. „горене” на мастните клетки. Третият етап води до стягане и тонизиране на третираните зони. Финалният четвърти етап се състои от повторен лимфен дренаж, чиято цел е да отведе киселинните отпадни продукти в лимфотока, за да може тялото да ги елиминира .
В зависимост от третираните зони, процедурата продължава между 35 и 60 минути.

Какви са противопоказанията и страничните ефекти?

SPM процедурата не се прилага при пациенти с тежки форми на разширени вени или възпалена кожа в планираните за третиране участъци.
Финалните етапи на терапията са свързани с преходно зачервяване и лек дискомфорт. В редки случаи (при по-тънка и чувствителна кожа) могат да се появят синини в обработваните зони.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта?

Оптимален ефект от терапията се наблюдава при планираното провеждане на серия от процедури, чиито брой се определя индивидуално.

Какви са препоръчителните грижи след процедурата?

Не бива да се притискат или масажират третираните участъци, както и да се правят козметични процедури, пилинги и масажи през следващите 3 дни. За същия период са нежелателни и топлинни процедури като парна баня, сауна, IPL, радиочестотни и лазерни процедури.
Максималната ефективност на терапията се постига при нейното комбиниране с активен двигателен и здравословен хранителен режим.

Какъв е препоръчителният брой и честота на процедурите?

Препоръчителният брой е между 7 и 10 процедури, който трябва да бъдат провеждани поне веднъж седмично. Минималният интервал между процедурите е 2-3 дни.