здраво и красиво тяло

Скулптуриращ масаж

Скулптуриращият масаж е уникална нова процедура за корекции на тяло, създадена от руския специалист Андрей Гребенников*.
Терапията, базирана на пантентована методика, има разнообразни приложения – както за намаляване на обема в някои части на тялото, така и за стягане и увеличаване на мускулната маса в избрани зони.

В различните случаи, за да разработи строго персонализиран курс, терапевтът взима предвид физиологичните процеси в организма, желанията на клиента за редукция или увеличаване на обема в определени части на тялото и индивидуалните му особености.

Методиката отчита спецификите в метаболизма на пациента и е планирана по периодите на менструалния или лунния цикъл. Това е необходимо, защото в определени дни организмът по-лесно губи излишните мазнини или трупа мускулна маса.

* Андрей Гребенников е старши научен сътрудник в Санкт-Петербургския Научно-изследователски институт за физическа култура, автор на многобройни научни публикации по въпросите на моделирането на фигурата и корекцията на възрастовите изменения и лектор на специализирани научни форуми.

ВАЖНО

Ефективността на масажа се гарантира от квалификацията и опита на терапевта. В дерматологична клиника Естелайн процедурата се осъществява от квалифициран и практикуващ този вид масаж дипломиран кинезитерапевт.

Какво представлява процедурата?

Когато целта е намаляване на обиколки, пълният курс по метода има два етапа. На първи етап се обработват подкожните мастни депа и се подготвят за следващата фаза. През втория период на курса чрез специфични техники, терапевтът насочва отпадните продукти от разграждането на мастните клетки към големите лимфни възли, които впоследствие ще ги изведат от организма.
Пълният курс при пациентите, търсещи стягане и увеличаване на мускулната маса (например на седалището или прасците) също има два етапа, но те са напълно различни. На първа фаза се обработват в дълбочина мускулите и съединителната тъкан в избраните зони с цел да се увеличи насищането им с кислородна кръв. След тази подготовка, терапевтът пристъпва към активна стимулация и тонизиране на мускулните влакна. Този втори етап на курса дава видимите промени – стегнати мускули с желания обем и релеф.
В зависимост от целите на индивидуалната програма, се използват различни масажни техники в специфична последователност.

Какви са противопоказанията и страничните ефекти?

Процедурата не се прилага във всички случаи, противопоказни и за класически масаж.
Не се прилага на пациенти с дълбока венозна тромбоза, остра инфекция или открита рана в планираните за третиране участъци.
При наличие на възпалителен процес и повишена телесна температура, скулптуриращият масаж се отлага, а ако е наложително програмата се прекратява и се започва отново.
Не се прилага при бременни.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта?

Реалният желан резултат е налице във втория етап на програмата.
И в двата случая – с цел намаляване на обиколките или стягане и увеличаване на мускулната маса – в подготвителната фаза наблюдаваният ефект по-скоро е усещане за гладка и стегната кожа.
Корекциите в сантиметрите надолу или нагоре, зависимост от избраната методика, идват на втория етап на пълния курс на терапията.
Корекцията на тялото, постигнатата благодарение на масажа, се запазва между 6 и 12 месеца, а при правилен хранителен и двигателен режим – и за много по-дълго.

Какви са препоръчителните грижи след процедурата?

Масажът не изискват по-специфични последващи грижи.
За оптимален и продължителен ефект е желателно да се коригира хранителния и двигателния режим, да се увеличи приема на течности.
Терапията е особено ефикасна в комбинация с вакуумен масаж с SPM или бодирапинг.

Какъв е препоръчителният брой и честота на процедурите?

Пълният курс на скулптуриращия масаж е от 8 едночасови процедури в период от един месец. Следва задължителна двумесечна пауза.

За постигането на максимални и трайни резултати се препоръчва провеждането на три курса на терапията.