Body Wrapping

Процедурата Body Wrapping е отлично решение за всички, които искат да се разделят без усилие с целулита, локалните мастни натрупвания и отпуснатата кожа.

Боди рапинг („завиване, опаковане на тялото„) представлява нанасяне на висококонцентриран антицелулитен гел с леки масажни движения, съобразени с движението на лимфата и последващо специфично „опаковане” на третираната зона, за по-добро проникване на гела.

Активните съставки на гела са 35 етерични масла, с които се постига незабавна загуба на сантиметри.

ВАЖНО

От особено значение за успеха на процедурата е компетентно и умело владеене на специфичната техника на поставяне на антицелулитния гел и фолиото. В дерматологична клиника Естелайн терапията Body Wrapping се прави от квалифициран кинезитерапевт.

Какво представлява процедурата?

Техниката на бодирапинга представлява нанасяне на висококонцентриран антицелулитен гел (активните съставки са 35 етерични масла), съобразено с движението на лимфата, последвано от специфично увиване на зоните със стреч фолио. След специфичното “опаковане“ на третираната зона, пациентът престоява около 30 минути, след което се отстранява фолиото и кожата се хидратира и успокоява с крем съдържащ алое вера.
Комбинацията от висококонцентриран антицелулитен гел и компресионното увиване със стреч фолио стимулира процесите на дифузия и осмоза в организма, отварят се лимфните пътища, което дава възможност клетъчните токсини да бъдат отстранени и отделени от организма. Едновремено с това се предизвиква засилено кръвоснабдяване на тъканта, което води до изгаряне на мазнините.

Продължителността на процедурата е 60 минути.

Какви са противопоказанията и страничните ефекти?

Процедурата не се прилага на пациенти с дълбока венозна тромбоза, остра инфекция или открита рана, наличие на изтръпване на краката, сърдечна недостатъчност.

Възможна е поява на зачервяване и сърбеж след процедурата, които изчезват до 1-2 часа.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта?

Резултатът е забележим още след първата процедура. Приятният допълнителен ефект е, че кожата се чувства по-гладка и по-стегната.

С цел постигането на оптимални резултати е препоръчително процедурата да се комбинира с SPM (вакуумен масаж).

Какви са препоръчителните грижи след процедурата?

Процедурата не изисква по-специфични грижи. За по-добър и продължителен ефект е желателно да се коригира хранителния и двигателния режим, да се увеличи приема на течности.

Какъв е препоръчителният брой и честота на процедурите?

За оптимални резултати е необходим курс от 10 процедури, с интервал между процедурите 2 дни.