Антицелулитни процедури

Целулитът е състояние, при което кожата има неестетичен грапав вид. Обикновено засяга бедрата и седалището, но може да се появи и в други области.
Причината за появата на целулита се дължи на генетични, хормонални и редица външни фактори, свързани с начина на живот.

Целулитът е познат под различни имена, но „портокалова кожа“ го описва визуално най-точно. Среща се както при жени, така и при мъже, но при дамите е значително по-често явление, което се дължи на различната структура на мастните депа и слабост на съединителната тъкан. Проучвания сочат, че между 80 и 90% от жените могат да се сблъскат с проблема в определен момент от живота си.

Специалистите считат, че целулитът е много повече от естетически проблем, защото води до цялостна промяна на кожата (изтъняване на епидермиса, деформация на колаген и еластин, увеличаване на мастните клетки и раздуване на мастните депа), нарушено кръвообръщение и притискане на кръвоносните съдове.

Основните форми на  целулит са няколко: мек (присъщ на напредналата възраст), твърд (при млади хора със запазен мускулен тонус), оточен (или воден – при млади жени, които имат хормонални проблеми или приемат контрацептиви) и смесен тип.

Лечението му изисква комплексен подход и сериозна ангажираност, доколкото повторната му поява е много вероятна, ако не се коригира трайно хранителния и двигателния режим на пациента.

ВАЖНО

Специалистите по процедури за тялото на дерматологична клиника Естелайн разработват индивидуална програма за всеки пациент, комбинираща в правилна последователност апаратни процедури, мезотерапия и масажи, съобразени с вида на целулита.

Антицелулитен масаж

Комбиниран с антицелулитни гелове и масла, този масаж подобрява състоянието на кожата и подкожната мастна тъкан, което способства за корекция на фигурата.

Масажните движения ускоряват кръвообръщението, разнасят отоците, повишава се температурата в масажирания участък и се активизира метаболизма в мастните депа. Ефектът от въздействието на масажа има за крайна цел „размекване“ на съединителната тъкан, „смачкване “ на мастните клетки, разрушаване на мастните отлагания и изглаждане на „портокаловата” кожа.

Body Wrapping

Процедурата Body Wrapping е отлично решение за всички, които искат да се разделят без усилие с целулита, и локалните мастни натрупвания.

Боди рапинг („завиване, опаковане на тялото„) представлява нанасяне на висококонцентриран антицелулитен гел с леки масажни движения, съобразени с движението на лимфата и последващо специфично „опаковане” на третираната зона, за по-добро проникване на гела.

Активните съставки на гела са 35 етерични масла, които помагат за постигането на дълготраен ефект, както и за незабавна загуба на сантиметри.

Вакуумен масаж SPM

Вакуумният масаж (SPM, Suction Pump Massage) e доказано ефективен метод за контуриране на тяло. Терапията е зонална – по специфичен начин се третират корема, бедрата, крайниците или гърдите.
Процедурата е особено резултатна в случаите, когато се цели лечение на целулит, локално третиране на мастни депа и намаляване на обема в третираните участъци и подобряване на еластичността, стягане и изглаждане на кожата.
За процедурата се използва високотехнологичен апарат – вакуум с контролирано отрицателно налягане. Посредством специални стъклени вендузи се прилагат различни масажни техники. Така, в рамките на една процедура се преминава през четири последователни фази, чиито резултат значително надхвърля ефекта от всички познати антицелулитни терапии.

Безиглена мезотерапия Mesocare

Mesocare е високоефективна терапия за третирането на отпусната кожа, стрии и локални мастни натрупвания.
При процедурата биофункционални серуми проникват дълбоко в кожата с помощта на електропореза.
Електропорезата използва постоянен (прав) ток с интензитет до 2 милиампера (mA) и различна форма на импулса. Провеждането му води до отваряне на микроканали в клетката, през които преминават активни вещества от серумите като карнитин, липозоми и креатин.
Процедурата е безболезнена, бърза и без неприятно усещане.

Радиочестота Exilis

Скулптуриращата процедура за тяло BTL Exilis Elite комбинира радиочестота и ултразвук, за да стегне отпуснатата кожа и да разгради мастните натрупвания.
Използваният при процедурата апликатор за тяло разполага с изключителна мощност, достигаща в мастната тъкан до дълбочина (4-5 см) и предизвикваща нейното загряване, което води до естествено самоунищожение на мастните клетки. В добавка, Exilis предизвиква ремоделиране на съществуващия колаген и синтезиране на нов. Благодарение на този ефект, освен редукция на обиколката се наблюдава и стягане на кожата. При третиране на тялото продължителността на процедурата и силата на въздействие се определят от дебелината на слоя подкожни мазнини.

Скулптуриращ масаж

Скулптуриращият масаж е уникална нова процедура за корекции на тяло, създадена от руския специалист Андрей Гребенников.
Терапията, базирана на пантентована методика, има разнообразни приложения – както за намаляване на обема в някои части на тялото, така и за стягане и увеличаване на мускулната маса в избрани зони.

В различните случаи, за да разработи строго персонализиран курс, терапевтът взима предвид физиологичните процеси в организма, желанията на клиента за редукция или увеличаване на обема в определени части на тялото и индивидуалните му особености.

Методиката отчита спецификите в метаболизма на пациента и е планирана по периодите на менструалния или лунния цикъл. Това е необходимо, защото в определени дни организмът по-лесно губи излишните мазнини или трупа мускулна маса.

Когато целта е намаляване на обиколки, пълният курс по метода има два етапа. На първи етап се обработват подкожните мастни депа и се подготвят за следващата фаза. През втория период на курса чрез специфични техники, терапевтът насочва отпадните продукти от разграждането на мастните клетки към големите лимфни възли, които впоследствие ще ги изведат от организма.