Как да постигнем здраво и красиво тяло?

Мария Илиева, кинезитерапевт в клиника Естелайн

Наличието на проблемни зони по тялото не винаги е свързано със затлъстяване и може да се наблюдава и при хора с нормално тегло. Ако се огледаме критично винаги ще намерим нещо, което бихме искали да променим.

Някои от нас биха искали да махнат излишните сантиметри в определени зони на тялото, други пък да добавят. Хубавата новина е, че ние, в Дерматологична клиника Естелайн, имаме решение за тези проблеми. Една и съща терапия с две различни направления, която да промени фигурата така, както вие желаете.

Бих искала да ви представя един по-различен подход, който успешно се справя с корекцията на проблемните зони.
Методиката е създадена от руския специалист Андрей Гребенников.
Специфично и различно, отличаващо я от другите методи е, че отчита индивидуалните особености на организма, спецификата в метаболизма и се планира по периодите на менструалния или лунния цикъл.

Терапията, основаваща се на патентована методика, може да се прилага,както за намаляване на обиколките в проблемните зони, също така и за стягане и увеличаване на мускулната маса в избрани зони.

Това се свързва с фазите на катаболизма и анаболизма, или по-просто казано, в определени дни организмът по-лесно губи излишна мазнина, вода и отпадъчни метаболитни продукти, а в други по-лесно трупа мускулна маса. Точно това е водещо при разработването на строго персоналния курс, който се състои от 8 терапии, разделени на два етапа.
Когато целта е намаляване на обиколки, пълният курс по метода има два етапа. На първия етап се обработват подкожните мастни депа и се подготвят за следващата фаза. През втория етап, чрез специфични техники, терапевтът насочва отпадните продукти от разграждането на мастните клетки към големите лимфни възли, които в последствие ще ги изведат от организма.


Пълният курс при пациентите, търсещи стягане и увеличаване на мускулната маса (например на седалището или прасците) също има два етапа, но те са напълно различни. Първоначално се обработват в дълбочина мускулите и съединителната тъкан в избраните зони с цел да се увеличи насищането им с богата на кислород кръв. След тази подготовка, терапевтът пристъпва към активна стимулация и тонизиране на мускулните влакна, което едновременно се комбинира с масаж. Този втори етап на курса дава видимите промени – стегнати мускули с желания обем и релеф.
В зависимост от целите на индивидуалната програма, се използват различни масажни техники в специфична последователност.
Корекцията на тялото, постигнатата благодарение на масажа, се запазва между 6 и 12 месеца, а при правилен хранителен и двигателен режим – и много повече.
В заключение, за да се радваме на красиво и хармонично тяло не можем да разчитаме само на доброто си желание, нужна е дисциплина, мотивация и промени в начина на живот, хранителните и двигателните навици.