През погледа на Пациента. Микродермабразио.

Доктор Иван Пеев пробва процедурата на собствената си кожа и ви разказва за нея от първо лице.

Може би много от вас са запознати с термина „Микродермабразио“, но труднопроизносимият дума обърква някои хора. Всъщност зад този термин се крие много лесна, бърза и неинвазивна процедура за подмладяване и освежаване на кожата, която е изключително популярна сред нашите пациенти. В този случай бързината оказа влияние и на моя избор и понеже нямам много време реших да започна с нея новата ни рубрика „През погледа на пациента“, в която аз или други лекари/пациенти ще ви разказваме за различни процедури в детайли, които сигурно ще ви бъдат интересни.

Самата процедура не е нова и има 40 годишна история, време през което се е наложила със своята популярност и удовлетворение на пациента.

Приложение

В началото е важно да кажем за какво е приложимо Микродермабразиото и каква е неговата полза.

Процедурата е подходяща за широк кръг от хора, но най-вече такива с плътна кожа, разширени пори, хиперпигментации и фини бръчки.

• редуцира повърхностни, фини бръчки
• повлиява добре хиперпигментациите
• придава блясък и гладкост на кожата
• редуцира белези от акне и стрии

Процедурата е релаксираща и е перфектна за обедната ви почивка. Ще се почувствате по освежени и отпочинали, оставяйки се в ръцете на нашият отличен козметик Стела Георгиева.

Стъпка 1 – подготовка на кожата

подготовка на кожата

Изключително важно е кожата да се подготви правилно за каквато и да е процедура, за да няма неприятни усложнения и инфекции. Стела изми кожата ми с подходящи продукти, за да се премахнат мръсотията и себума от нея и след това бяхме готови за същинската част на терапията.

Дотук нямаше болка и преживях началните етапи без упойка и неприятни усещания. Всъщност извън шегата – цялата процедура е много отпускаща.

Стъпка 2 – обработка на кожата с микродермабразио

Микродермабразио стъпка 2

Кожата се обработва с диамантен диск от микрокристали, чието сложно име е корундови микрокристали. Диамантен диск и кристали може би звучи малко стряскащо, но всъщност не е така, в което се уверих и аз.

Постига се дълбока ексфолиация, която води до регенериране на кожата, подобряване на кръво и лимфообръщението. Серумът, който се нанася с движенията e с противовъзпалително, антибактериално и кератолитично (размекващо кератина) действие. Лицето се минава няколко пъти.

Стъпка 3 – нанасяне на гликолов пилинг 15%

Микродермабразио

За да се подсили ефекта от процедурата се нанася серум с гликолова и салицилова киселина с цел подобряване текстурата на кожата, повлияване на неравномерни пигментации, възпаления и фини бръчици. При тази стъпка усетих леко парене в областа около очите, носа и челото.

Стъпка 4 – ексфолиация с антиоксидантен серум
Микродермабразио

След силното размекване на кератина от предходните стъпки кожата се нуждае от още едно минаване с диамантения диск, за да се отстранят и последните остатъци от „мъртви клетки“. Серумът Antiox + моментално успокоява леко раздразнената от пилинга кожа. Тази стъпка ми хареса най-много, усетих внезапно облекчение и хладина от нанасянето на серума.

Стъпка 4 – алго-маска (не е задължителна)

алго маска

Лицето ми беше леко зачервено, но се чувствах напълно релаксиран. Стела нанесе алго-маска, с която успокои и охлади лицето ми, за да може кожата напълно да се възстанови.

След престой около 10 минути с маската лицето ми изглеждаше видимо освежено и витално, забелязваха се отделни участъци от зачервявания на кожата, които преминаваха в рамките на 2 часа. Стела ме посъветва да използвам кремове или серуми съдържащи хиалуронова киселина за дълбока хидратация в домашни условия. Това не е проблем, благодарение на жена ми имаме доста такива вкъщи.
Терапията ще се повтори след седмица, а за постигане на максимален ефект ще трябва да направя около 5 процедури. След това ще ви осведомя за крайния резултат.