През погледа на Пациента. Микродермабразио. Втора част.

Д-р Иван Пеев завършва процедурата и отговаря на някои често задавани въпроси за нея.

Макар че курсът от процедури се проточи във времето, успях да го извърша в рамките на месец. Нужно ми беше и допълнително време да разгледам и отговоря на много ваши въпроси за процедурата. Благодаря за което!

Нека първо да обобщя крайният резултат. Кожата ми се чувства освежена, чиста. Процедурата е заличила дребните и фини бръчки, придавайки и блясък и гладкост. В заключение бих казал, че това е една много приятна процедура със  задоволителни резултати.

А ето и вашите въпроси:

Една след друга ли трябва да се правят процедурите? През колко време и могат ли да се правят през всеки сезон?

Д-р Пеев: Както при повечето терапии, за да се постигне по-видим резултат е необходимо да се направя минимум три процедури, по една на седмица. Могат да се правят през всеки сезон. Най-наложителни са след лятото за избистряне на тена и хидратация на кожата.

Изсушава ли се кожата от тази процедура?

Д-р Пеев:  Кожата не се изсушава. На следващият ден след процедурата може да има леко залющване от пилинга, което преминава за два дни. След терапията кожата се усеща по-хидратирана и чиста.

Каква е разликата между продуктите, които се продават на пазара и имат микродермабразио ефект и самата процедура?

Д-р Пеев:  Продуктите съдържат абразивни частици и са в пъти по-слаби, тъй като се разчита на механичното триене. При дермабразиото има вакуум, който се контролира, диамантения диск е с  точно определена големина на корундовите кристали и всичко се случва много по-хомогенно и прецизно.

За колко време се възстановява кожата, след всяка процедура?

Д-р Пеев:  Няма период на възстановяване. Веднага след процедурата, кожата е зачервена и за около 1 час, може да се усеща леко опъната, Понякога може да се видят фини драскотинки, които изчезват за 2 дни.

Ако имам пъпки и ранички по кожата мога ли да направя тази процедура?

Д-р Пеев:  Не е желателно, да се прави, освен, че ще е болезнено е възможно да разнесе възпаленията и те да заздравеят по-трудно. Желателно е да се изчака и когато кожата е спокойна да се направи процедурата.

Сигурно това не са всичките въпроси, които имате, но и не е възможно в кратка статия да отговоря на всичките ви питания.  В секцията Контакти на сайта ни можете да си запишете час  за преглед, където да разгледаме  в детайли, личните ви здравни проблеми и да потърсим решение за тях.