Моделиране на лице и тяло: Настройте се на радиочестотата на младостта!

автор: Мария Илиева, клиника Естелайн

Радиочестотният лифтинг е нехирургически метод. Той подобрява структурата на кожата. Изключително ефективен е за стягане на контура на лицето и оформяне на тялото.

Радиочестотата въздейства посредством генериране на топлина в трите слоя на кожата (епидермис, дерма и хиподерма ). Топлината повишава локалния метаболизъм и подобрява циркулацията на кръвта и лимфата. Това води до стимулиране на фибробластите, отговорни за синтеза на колаген и еластин. Резултатът, който се постига е по-гладка и еластична кожа, без оперативна намеса и възстановителен период.

Непосредственият ефект на радиочестотния лифтинг е видимото освежаване на кожата, забележимо веднага след процедурата. За постигането на максимален, впечатляващ резултат обаче са необходими между три и шест месеца, тъй като натрупването на колаген е продължителен процес. Задържането на ефекта е от една до две години, в зависимост от ежедневните грижи, подържащите терапии и генетичната предразположеност на кожата към стареене. Обикновено се препоръчват 4-5 процедури през 21 дни, колкото продължава един цикъл на регенерация на клетките.

С радиочестотата могат да бъдат третирани всички проблемни зони на лицето и тялото: бузите, двойната брадичка, да се заличат фините бръчиции да се оформи лицевия контур.

Когато третираните зони са по тялото, бихме могли да опишем процедурата и нейните резултати като „безиглена липосукция“. Може да се третира корем, бедра, ръце – всички зони с локализирани мастни натрупвания. За разлика от липосукцията обаче, радиочестотата скулптурира тялото без увисване на кожата, нещо повече – тя се изглажда и подобрява еластичността си.

Радиочестотата не се прилага при зони с разширени вени, активни алергии и изгаряния по кожата, при наличие на отворени или пресни рани. Не се препоръчва при бременни жени или по време на месечен цикъл. Процедурата е противопоказна и при лица с наличие на медицински метални протези или пейсмейкъри.