Апаратната мезотерапия – да дадем на кожата подмладяващ силиций

Без достатъчно силиций нашата кожа повяхва и старее.

Естественият минерал ускорява нейното възстановяване, задържа влагата в нея и помага за забавянето на стареенето.
Свободните радикали, увреждащи нашия колаген, са улеснени във вредната си задача от факта, че с възрастта способността на тъканите да се самообновяват сериозно намалява. В резултат се появяват бръчки. Възпалителните процеси са друга причина за остаряването, с която нашето тяло трябва да се бори. Необходим за производството на нов колаген, силицият е и естествено противовъзпалително средство, доказано ефективен в лечението на екземи и псориазис.

Съвременната естетична медицина използва наглед прост, но изключително ефективен начин да осигури на кожата органичен силиций. Незаменим, както в превенцията на стареенето, така и в борбата с първите фини линии и бръчки, с отпускането на кожата и козметичните й дефекти.

Апаратната мезотерапия със силиций е кратка и безболезнена процедура. С нея се постига избистряне на тена, повишаване на еластичността, интензивно хидратиране, стягане на порите и премахване на малките несъвършенства.
За успеха си терапията разчита на два безценни помощника – мезопистолета и медицинския препарат, съдържащ органичен силиций.

Как работи мезопистолетът?

В кожния слой наречен дерма чрез серия от бързи, акуратни убождания се въвежда препарат, съдържащ активната съставка. Процедурата, позната като мезотерапия, е разработена преди повече от 60 години от френския лекар Мишел Пистор като средство за нехирургично лечение на широк кръг медицински състояния.

 

С използването на инжектор (мезопистолет) прилагането на избрания продукт е автоматизирано и изключително прецизно. Повърхностните микроинжекции се правят чрез техника, която е щадяща и безболезнена. Някои пациенти дори определят процедурата като „приятна“, заради изключително високия комфорт и минималните реакции на кожата.

 

Какво представлява препаратът с органичен силиций?

Conjonctyl (Конжонктил) е единственият сертифициран препарат за инжекционна употреба, съдържащ органичен силиций. Органичната форма на силиций в Conjonctyl го прави по-ефективно усвоим, отколкото са неговите минерални форми.
От представянето си на пазара през 1973 г. досега, продуктът на базираната в Монако фармацевтична лаборатория Sédifa. Няма документиран нито един страничен ефект. За тези повече от 40 години са продадени над 25 млн. флакона и резултатите са убедителни. Интрадермалното инжектиране на Conjonctyl се радва на отлична локална и обща толерантност.
Повечето естетичните терапии само запълват бръчките и временно хидратират кожата. Но инжекционното прилагане на силициев двуокис – активна съставка на Conjonctyl – влияе на архитектурата на кожната тъкан и действа дългосрочно за нейното възстановяване.

За кого е подходяща процедурата?

Анти-ейдж ефектите от мезотерапията с препарата са ревитализация и дълбока хидратация, изглаждане на фини бръчки на лице, шия, деколте, ръце и др., подобряване на тургора, еластичността и цвета на кожата, стягане. По-възрастните пациенти, които търсят вариант за подмладяване на стараещата кожа, могат спокойно да разчитат на терапията за постигане на дискретни естетически корекции, без рисковете, присъщи на радикалните хирургически процедури.

Мезотерапията със силициев двуокис освежава кожата, възстановява жизнеността й и подобрява текстурата на увредената, дехидратирана и повяхнала кожа. Затова процедурата е препоръчителна и като превентивна мярка при пациенти на значително по-млада възраст. Известно е, че около 25- годишна възраст, способността на тялото да произвежда нов колаген започва драстично да намалява. Доколкото силиция е активен участник в синтеза на колаген, сериозният срив на количеството му в тялото след тази възраст обяснява появата на фините линии и първите бръчки. Ето защо апаратната мезотерапия с Conjonctyl може да се разглежда като разумна първа грижа срещу стареенето.

Какъв е препоръчителният план на мезотерапията?

Консултацията с дерматолог преди терапията ще даде възможност да се изработи индивидуален план, съобразен със спецификите на кожата (тип, възраст, съществуващи проблеми и др.).
По правило се препоръчва терапията да стартира с три процедури, по една веднъж седмично, след което три процедури през седмицa. Тези сравнително интензивни процедури се налагат заради необходимостта да се даде на кожата здравословното количество силиций и да се натрупат депа, които да работят за нейната регенерация.
Поддържащи се процедури се правят с честота, препоръчана от дерматолога – обикновено една процедура веднъж на 3-4 месеца е достатъчна за поддържането на силиция в оптимални нива.